Løkke: Infrastruktur skal skabe vækst

Venstres formand står ved aftalen om at bore efter skifergas i Nordjylland, og han mener en tredje Limfjordsforbindelse er en sjov, klog og dejlig idé.

Da tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen gæstede TV2 Nord onsdag, blev han i studiet spurgt om tre hovedområder: Landsbrugspolitikken, Skifergasboringer og en tredje Limfjordsforbindelse.

- I Nordjylland er hver femte arbejdsplads i den ene eller form bundet op på fødevareproduktionen. I Venstre mener vi, at man bør lave en helt ny landsbrugspolitik, og vi har allerede 16 konkrete punkter, sagde Lars Løkke Rasmussen under interviewet.

Han kom dog ikke med nogle konkrete valgløfter om penge til en ny forbindelse over Limfjorden.

- Når man sidder fast i myldretidstrafikken i Aalborg, kan jeg da godt se, at det presser sig på med at udvide kapaciteten, og på et tidspunkt skal vi jo finde penge til at få forbindelsen bygget. Men hvornår det sker, tør jeg ikke love noget om, var det mest konkrete svar, Ingrid Buch kunne lokke ud af Venstre-formanden.

Rasmussen var ikke det mindste i tvivl om, at alle parter i energiforliget var klar over, at der skulle bores efter skifergas i den nordjyske undergrund.

- Det var ingen statshemmelighed. Det behøvede man såmænd bare følge med i medierne for at vide. Og vi skal stå inde for den aftale, der er lavet. Men derfor skal vi stadig på vores grundvand og miljøet.

Se hele interviewet i klippet øverst på siden.


Skifergas i Nordjylland

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Regeringen lukker for boringer efter olie- og gas på land

default_thumb

play Minister om skifergasdebat: Vigtigt, at vi bliver klogere

Skifergas, Dybvad

Skifergasprotest på museum

skifergas

Ø, Å, R og SF: Drop skifergasboringer til solen brænder ud

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland