Livsfarlige istapper

Kilotunge istapper gør lige nu fortovene usikre i de nordjyske byer. Beredskabscneter Aalborg advarer fodgængerne

Jeanette Lausten fra Aalborg havde ikke forestillet sig, at en istap kunne ramme så hårdt, som hun oplevede i nat. Hendes bil holdt parkeret i Svendsgade i Aalborg, da den med et højt brag blev ramt af en kæmpe isklump.

- Jeg blev da vildt forskrækket, for jeg tænkte om der var indbrud. Jeg kunne se, at bagruden var smadret, så jeg var også bange for, at det måske var hærværk.

Jeanettes Peogeot 207 fik tre store buler - og knust bagruden af is, der faldt ca. 10 meter ned fra en tagrende i Aalborg. En Golf, der holdt lige bagved, fik også en stor bule i kølerhjelmen. Beredskabscenter Aalborg advarer nu fodgængerne.

. Det er helt klart farligt, hvis der lander en stor istap i hovedet på dig fra stor højde. Er der tale om en istap på over en meter er det direkte livsfarligt, siger indsatsleder Anders Brosbøl.

Beredskabscenteret har en række gode råd til fodgængere i byen:

Se op - og hvis der hænger istapper, så gå udenom.

Ser du farlige istapper bør du kontakte husets ejer, som har ansvaret for at de bliver fjernet. Ellers kan du ringe 114, og så vil politiet tage kontakt til den ansvarlige for istapperne.

Selv Jeanette Laustsen er træt af, at hendes bil er smadret er hun alligevel lettet over, at det ikke gik værre.

-Jeg er glad for, at det ikke var en person der bleve ramt af den isklump, for den så temmelig farlig ud. Hvis jeg selv havde fået den i hovedet tror jeg ikke, at jeg var her mere, siger Jeanette Lausten.


Seneste nyt

fra Nordjylland