Lokale vil skabe nyt liv i industri-bygning

Borgerne i Tilsted har samlet over en halv million sammen til at skabe liv i Oticons bygning i Tilsted.

Planerne om at skabe et nyt kulturhus i Oticons snart helt tomme fabriksbygninger i Thy begynder så småt at tage form. En række borgere har samlet foreløbig 560.000 kroner sammen til at skabe nyt liv i de kæmpestore lokaler. 

For et år siden besluttede den store høreapperatetsvirksomhed at flytte hele produktion til Polen. Nu forsøger borgere at gå i gang med at forsøge at omdanne den 10.000 kvadratmeter store fabriksbygninger til et kulturhus med blandt andet multihal, forsamlingshus, et friplejehjem og erhvervslokaler.

Målet i første omgang er at samle to millioner ind, der er øremærket køb af inventar til en ny multihal og forsamlingshus. Oticon-bygningen skal på sigt omdannes til det de lokale kalder 'Landsbyen', der, ud over multihallen, også skal rumme et friplejehjem og lokale erhvervstiltag.

I runde tal vil det koste 60 millioner kroner at realisere det samlede projekt. Blandt andet er det 10.000 kvadratmeter store bygningskompleks tidligere sat til salg for 12,5 millioner kroner. 

Ifølge formanden for bestyrelsen bag projektet, har de lokale en købsaftale, som gælder frem til 31. oktober. Så senest her skal finansieringen af bygningen være på plads. 

Se indslag fra TV MIDTVEST om væksthistorien herunder: 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland