Luna-Marie er blandt Europas bedste speedskatere

Luna-Marie Lau er blot 10 år gammel, men er allerede blandt Europas bedste speedskatere.

Luna-Marie Lau, der bor i Skørping, er kun 10 år gammel, men den unge pige skyder allerede en god fart. Hun har stået på rulleskøjter, siden hun var fem år gammel.

- Så er det inden for de seneste to-tre år taget fart til at blive en regulær sport, som hun dyrker mange gange om ugen, siger Clas Lau, der både er far og træner til Luna Marie.

I 2018 blev Luna-Marie som andenårsløber nummer 2 i Europa Cupfinalen, og i år som førsteårsløber er hun blandt de fem bedste i de største internationale løb.

- Vi plejer tage afsted i weekenden, og så kører vi seks løb, to om fredagen, to om lørdagen og to om søndagen, siger Luna-Marie Lau.

 
 
Foto: Ivan Johan Hansen

Vil være verdensmester

Her i efterårsferien er Luna-Marie Lau på træningspas sammen med 35 andre skatere. Der er plads til alle, men talentet fra Skørping er på hold med de allerbedste speedskatere fra de største danske klubber.

- Jeg vil gerne op og blive verdensmester. Det, tænker jeg, er meget realistisk, hvis jeg bliver ved med at træne, siger Luna-Marie Lau.

- Men hun skal blive ved med at synes, det er sjovt og have en glæde ved sporten og farten, så skal det nok komme vidt, siger Clas Lau.

På lørdag har Luna-Marie sit næste store event, når hun deltager til de jyske mesterskaber i speedskating, Jysk Inline Match.

 
 
Foto: Ivan Johan Hansen

Seneste nyt

fra Nordjylland