To mænd dømt: Stjal tøj for 300.000 kroner

To mænd fra Hjørring har tilstået at stå bag indbrud i en tøjbutik for et par måneder siden.

En tøjbutik i Lønstrup var i maj plaget af indbrud. Både den 8. maj og igen den 22. maj blev der smadret ruder og stjålet tøj for sammenlagt 323.000 kroner.

Ved det første indbrud blev der stjålet bukser og andet tøj til en værdi af cirka 100.000 kroner.

Under indbrud nummer to slap tyvene af sted med luksusjakker for 223.000 kroner.

quote Den ene mand tilstår begge indbrud, imens den anden mand har tilstået et af indbruddene

Torben Kauffmann, anklager hos Nordjyllands Politi

Da de to indbrudstyve kørte fra stedet efter det andet indbrud, blev de opdaget af en mand, der fulgte efter dem i sin bil og tilkaldte politiet. Selv om det lykkedes indbrudstyvene at ryste forfølgeren af sig, så blev de anholdt af politiet kort tid efter, da de forulykkede i flugtbilen. Politiet fandt alle tyvekosterne i et krat i nærheden.

De to mænd fra Hjørring på henholdsvis 37 og 40 år har siddet fængslet lige siden, og har tilstået indbruddene i retten i dag.

- Den ene mand tilstår begge indbrud, imens den anden mand har tilstået et af indbruddene, siger anklager Torben Kauffmann fra Nordjyllands Politi.

Begge mænd er kendt i systemet i forvejen for det politiet kalder berigelseskriminalitet.

Den ene mand blev idømt 9 måneders fængsel, imens den anden mand fik et års fængsel på grund af en reststraf, han havde i forvejen fra en prøveløsladelse.

- Den ene af dem har anket strafudmålingen til formildelse, men han erkender altså at have begået indbrud, siger anklageren.


Seneste nyt

fra Nordjylland