Mand besteg 70 meter høj skorsten i Aalborg

En 23-årig psykisk ustabil mand tog søndag morgen den udvendige stige til toppen af skorsten. Kunne ikke selv komme ned.

En ung mand fra Aalborg besteg tidligt søndag morgen en af Nordjyllands højeste punkter, da han klatrede op til toppen af en 70 meter høj skorsten.

Modet svigtede dog, da han skulle ned igen, og så måtte politiet træde til.

Om det var den nylige fuldmåne eller trang til en omgang natlig motion, der drev manden op i højderne, ved vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi ikke.

- Han er kørt til den psykiatriske skadestue, fortæller vagtchefen, da manden tidligt søndag morgen er kommet vel ned på jorden igen.

To medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen klatrede op i skorstenen med sikkerhedsudstyr for at hjælpe ham ned.

Det tog en times at få ham overtalt, og selve nedturen tog også en time.

Ifølge vagtchefen kontaktede en bekendt til skorstensklatreren politiet lige før klokken fire. Og så stod politiet med en speciel og usædvanlig opgave.

- Hvordan de to har været i kontakt med hinanden, ved vi ikke. Men den 23-årige turde ikke kravle ned igen. Beredskabsstyrelsen kom først med en stigebil, men den batter ingenting, når man skal 70 meter op i luften, fortæller han.

Fjernvarmeværket ligger på Borgmester Jørgensens Vej og er omgivet af sikkerhedshegn.

- Manden er kravlet over hegnet, og så har han anvendt en wire til at komme op til stigen på ydersiden af skorstenen. Stigen er placeret fem meter over jorden, siger Per Vang Nielsen til Ritzau.


Seneste nyt

fra Nordjylland