Mariagerfjord får dele-brintbil

02:16

På mandag tager borgmester Mogens Jespersen i Mariagerfjord Kommune første spadestik til en ny stor brintfabrik. I den forbindelse har kommunen og tre andre parter investeret i en brintbil. Den skal skabe opmærksomhed omkring brintbils teknologien. Vi tog en tur sammen med Borgmesteren

Mariagerfjord Kommune har sammen med 3 andre parter investeret i en brintbil. Den skal skabe opmærksomhed omkring brintbilen som et miljøvenligt transportmiddel.

Mariagerfjord Kommune har sammen med tre andre parter investeret i en brintbil, der skal skabe opmærksomhed omkring brintbilen som et miljøvenligt transportmiddel. Initiativet kommer i forlængelse af beslutningen om, at kommunen i 2017 skal være hjemsted for en af Europas største og mest avancerede brintfabrikker.

-­ Mariagerfjord Kommune har i mange år haft en strategisk satsning på brint. Nu er brintbilen kommet på markedet, og det er naturligt for os at få fat i sådan en. Når det kan ske i samarbejde med andre lokale kræfter, er det jo bare glædeligt, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen.

Vi forventer, at produktionen af grøn brint i forbindelse med HyBalance-projektet vil kunne holde 1000 brintbiler på vejene i Danmark.

Bilen er anskaffet i samarbejde med lokale Toyotaforhandlere og Hydrogen Valley/CEMTECsom igennem de seneste 10 år har igangsat projekter inden for brint- og brændselscelleteknologi. Senest har organisationen været drivkraft bag at Hobro bliver hjemsted for en af Europas største og mest avancerede brintfabrikker, som skal producere grøn brint blandt andet ved hjælp af vindenergi. De kalder dette for HyBalance-projektet.

- Vi forventer, at produktionen af grøn brint i forbindelse med HyBlance-projektet vil kunne holde 1000 brintbiler på vejene i Danmark. Det er oplagt for os at få lidt personlig erfaring med brintbilen, som vi spår en lovende fremtid, fortæller direktør i Hydrgen Valler, Lars Udby. 

Det er Mariagerfjord Kommune der vil bruge brintbilen til repræsentative formål og de mener at den med sine partnerlogoer vil blive letgenkendelig i Mariagerfjordområdet.