Militærunderbukser hitter

Unge iværksættere vil udvikle verdens bedste boksershorts – og verden tror på dem.

Egentlig startede det med et par af Forsvarets boksershorts, men i dag tegner det til at blive en rigtig fin forretning for en flok unge forretningsfolk fra Aalborg.

- Et par af os har været i militæret, og de underbukser, som vi fik udleveret, har været inspirationen til vores egne boksershorts, der er lugtfri, temperaturregulerende, ultra bløde og holder i evigheder, forklarer Christoffer Bak, som er en af de unge bagmænd bag ideen.

Unge iværksættere har skaffet 200.000 til at begynde produktionen af deres eget design

Efter adskillige måneders udvikling er de klar til at sætte deres boksershorts i produktion. Opstartsomkostningerne løber op i små 100.000 kroner, men det er ikke noget problem.

I stedet for at gå i banken med hatten i hånden og søge om et erhvervslån, har de unge oprettet en såkaldt ”crowdfunding-kampagne” på iværksætterportalen ”Kickstarter”.

Her kan kunder, der ønsker at støtte projektet, sikre sig de første eksemplarer af underbukserne, mod at lægge et depositum, som iværksætterne så kan bruge til at realisere projektet. I skrivende stund er der samlet henved 200.000 kroner ind.

- Efter finanskrisen har det økonomiske billede ændret sig og crowdfunding er en ny og spændende mulighed for at skaffe financiering. Derudover har det den fordel, at man møder kunderne med det samme og dermed får en direkte tilbagemelding på, om kunderne tror på ideen, lyder det fra John Büchel, der er erhvervskonsulent i Business Aalborg.

Og det er præcis samme oplevelse Christoffer Bak og kollegerne har. Det er anden gang, de laver crowdfunding:

- Udover at skaffe financiering til et projekt, så opbygger man også med det samme en kundegruppe. En kundegruppe, der vel at mærke er super loyale, hvis man ellers kan levere den kvalitet man lover, siger Christoffer Bak.

Iværksætterne, der til dagligt driver tøjbutikken SNT i Aalborg, har 13 dage tilbage på Kickstarter, før produktionen skal sættes i gang.

De håber på at nå op på over en kvart million kroner til produktionen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland