Millionstøtte til passage-projekt i Løgstør

Realdania har mandag givet tilsagn om støtte på lige godt to millioner kroner til realiseringsprojektet Købmager Passage i Løgstør.

Seks danske byer blev mandag tildelt millionstøtte fra Realdania - Løgstør var én af dem.

Støtten går til en  offentlig passage ved Kunsttorvet i byen. Projektet "Købmager Passage" skal være med til at koble havnen i Løgstør sammen med byen og hovedgaden.

De senere år har havnen i Løgstør fået et løft og er blevet et endnu mere populært sted at være for både lokale og turister.

- Vi er meget glade for støtten fra Realdania. Udvidelsen af Kunsttorvet er første skridt i en større strategi og udviklingsplan for Løgstør, og det er dejligt, når projekter bliver realiseret, udtaler borgmester Per Bach Laursen ifølge Lokalt Indblik.

Sammenhæng mellem by og havn

Projektet er en del af Realdanias indsats ”Hovedbyer på forkant”, som sætter fokus på at skabe fornyet liv og positiv udvikling i hovedbyernes bymidte.

- Løgstør er et godt eksempel på en hovedby med et stort potentiale i kraft af byens særlige havnemiljø. Projektet vil skabe bedre sammenhæng mellem by og havn, og det vil kunne styrke by- og handelslivet i Løgstør. Vi glæder os til at se projektet realiseret, siger Björn Emil Härtel Jensen, projektchef i Realdania, ifølge Lokalt Indblik.

I praksis skal fondsmidlerne fra Realdania blandt andet bruges til at opkøbe og nedrive et hus i Købmagergade ud for kunsttorvet for at få slået hul mellem de to bydele.

En betingelse for bidraget fra Realdania er, at Vesthimmerlands Kommune selv bidrager med et tilsvarende beløb.


Seneste nyt

fra Nordjylland