Modeshow på Bratskov Herregård: Inger samler på tøj med historie

Inger Thunbo fra Brovst samler på tøj, der fortæller en historie. Hvert år viser hun det frem til modeshow på Bratskov Herregård.

Spadseredragter, høje sko og kjoler med masser af sving i skørterne har fascineret Inger Thunbo fra Brovst lige siden hun var en lille pige.

I dag har hun mere end 800 stykker tøj fra århundredeskiftet. Normalt er tøjet gemt væk hjemme i kælderen, men torsdag viste hun det frem til Historisk Modeshow fra 50’erne på Bratskov Herregård.

- Jeg elsker jo at se kjolerne på. Det kan gøre mig helt høj. Normalt hænger de jo bare i kælderen, og det er kun mig der ser dem, så det er dejligt at vise dem frem, siger Inger Thunbo.

Inger Thunbos passion for tøj med historie startede for 25 år siden, hvor hun fandt en spadseredragt i en genbrugsbutik.

- Da jeg så den, tænkte jeg, den skal jeg have med hjem, for jeg skal se, hvordan den er lavet, og så skilte jeg den ad. Det har jeg så gjort mange gange siden, siger Inger Thunbo.

Det er nu blevet til alt fra kjoler og bukser til undertøj og badetøj. Alt sammen fra århundredeskiftet.

Inger Thunbo har i de seneste ti åt vist sit historiske tøj frem på Bratskov Herregård til det årlige sommerarrangement.

- Det betyder rigtig meget. Det giver noget liv her på Bratskov Herregård, og da de er så dygtige og også fortæller historien bag, hænger det utrolig godt sammen med stedet her, siger Eventkoordinator for VisitJammerbugten, Jette Grønhøj.

Hver torsdag hen over sommeren har Bratskov Herregård en temadag fra et bestemt årti, hvor folk kan få en oplevelse til en lærerig dag. Denne tredje torsdag i juli besøgte over 1000 gæster Herregården, for at se Inger Thunbos kjoler.

- Jeg synes, det er spændende og meget af det kan jeg nikke genkendende til, siger Lisbeth Darling fra Skive.

- Det er meget atypisk og meget anderledes i forhold til det tøj vi går i nu, men det er da meget fint. Meget flot og elegant, siger Katrine Adamsen fra Vadum.

Inger Thunbo håber, at kjolerne ender på museum en dag.

- De er jo forgængelige og de skal jo gemmes til eftertiden og fortælle historien, siger Inger Thunbo.


Seneste nyt

fra Nordjylland