Movember gav 7608 nye danske overskæg

Gadebilledet har den sidste måned været præget af usædvanligt mange overskæg. Men torsdag slutter velgørenhedskampagnen 'Movember', der har til formål at sætte fokus på mænds sundhed og samle penge ind til forskningen i prostatakræft.

Ikke færre end 7.608 danske mænd har deltaget, og de har i alt indsamlet 873.516 kroner i løbet af kampagnen, der i år har haft sin debut i Danmark, skriver Urban.
 
Mike Nybroe, der er dansk talsmand for Movember, er da også svært tilfreds med danskernes indsats.

- Vi er ovenud tilfredse med Danmarks placering. Vi synes, det er et imponerende resultat, når man tænker på, at det er første gang, vi deltager i Movember. Vi er også meget tilfredse med den måde, folk har taget kampagnen til sig på. For eksempel har en masse ansatte hos Saxo Bank deltaget i Movember, og det er også en ansat derfra, der har indsamlet mest i Danmark. Han har samlet op mod 40.000 kroner, og Saxo Bank vil matche det beløb, deres ansatte indsamler ialt. Det er vi meget glade for, siger han til Urban.

Men selv om kampagnen officielt slutter 1. december, skal du ikke panikke, hvis du endnu ikke har nået at donere penge til Movember. Det er nemlig muligt at donere penge på Movembers hjemmeside nogle måneder endnu.

- Af hensyn til dem, der ikke er så hurtige til at få givet deres bidrag til Movember, er det muligt at donere til overskægsprofiler på movember.com indtil april 2012, siger Mike Nybroe.


Seneste nyt

fra Nordjylland