Naturfolk mod Hirtshals

Naturstyrelsen står i vejen for erhvervsudviklingen i Hirtshals, lyder det fra Hjørring Kommune.

Naturstyrelsen bremser muligheden for erhvervsudvikling i Hirtshals. Så kontant er kritikken fra Hjørring Kommune, Hirtshals Havn og erhvervsvirksomheder i Hirtshals. Naturstyrelsen har foreløbig afslået, at kommunen kan få anlagt en ny indfaldsvej øst om byen.

Den nye vej til aflastning af trafikken har været planlagt i mere end 30 år. Hjørring Kommune og Naturstyrelsen er røget i totterne på hinanden, fordi de ikke kan blive enige om, hvor vejen skal gå. Kommunen vil have den så langt væk fra byen som muligt for at sikre mest mulig plads i byen og på havnen. Og Naturstyrelsen vil have vejen så langt ind mod byen som muligt - for at sikre fredskoven.

Kommunen er stærkt imod Naturstyrelsens favoritmodel, for så ryger det eftertragtede areal tæt på havnen og byen, som er nødvendig for byens udvikling.

- Det her er livsvigtigt for byens konkurrenceevne. Vi beder kun om plads til de virksomheder, der har behov for at ligge i nærheden af havnen - ikke om for eksempel et hotel eller en maskinfabrik, siger Arne Boelt (Soc.Dem.), borgmester i Hjørring Kommune.

Kommunen har tilbudt at erstatte det stykke fredskov, der skal fjernes, med et stykke skov, der er tre gange så stort.

- Og vel at mærke en fredskov af højere kvalitet med løvtræer, som længe har været et stort ønske. Den nuværende er tilplantet, så vi taler ikke om bevaringsværdige, 100 år gamle egetræer, siger borgmesteren.

Naturstyrelsen er bange for at give dispensation.

- Der skal vægtige grunde til at ophæve fredskoven, og det gælder for alle kommuner i hele landet, siger Sanne Kjær, kontorchef i Naturstyrelsen.

Hun afventer stærkere begrundelser fra kommunen for at droppe en indfaldsvej tæt på byen.


Seneste nyt

fra Nordjylland