Nedslagtning i Nordjylland: AaB smadrer Viborg 5-0

Der var kun et hold på banen, da AaB moste Viborg 5-0 på egen bane. Tre af målene faldt i kampens start.

Med tre mål på 12 minutter mod Viborg havde AaB reelt lukket den sidste Superligakamp i 2013.

AaB vandt overbevisende 5-0, og kampen var nordjydernes 14. hjemmekamp i streg uden nederlag. AaB overhaler FC København i tabellen og indtager nu andenpladsen med 32 point.

Viborg ligger lige over nedrykningsstregen med 21 point og har blot to point ned til Esbjerg under stregen. Og på baggrund af aftenens opgør skal der arbejdes igennem i det viborgensiske i vinterpausen, hvis ikke oprykkerne skal en tur ned i 1. division.

For efter et opgør hvor Viborg var overmatchet i alle spillets facetter, må Ove Christensens tropper regnes som en af de absolutte kandidater til nedrykning.

AaB derimod sprudlede, broderede det ene flotte angreb efter det andet og var generelt her, der og alle vegne. At det blev 5-0 var således ikke et mål for stort, og aalborgenserne kunne med lidt mere skarphed sagtens have scoret flere mål.

Først var det Henrik Dalsgaard, der brød igennem efter fire minutter og kanonerede bolden i nettet. Herefter gjorde Kasper Kusk det til 2-0 direkte på frispark fem minutter senere. Og efter 12 minutter var det Anders K. Jacobsen, der prikkede bolden ind til 3-0.

Den start kom Viborg sig aldrig over, og der var ikke nogen tvivl om, hvem der skulle vinde kampen herefter. Den eneste reelle tvivl var, hvor stort AaB skulle vinde.

Viborg rådede over Superligaens topscorer, Thomas Dalgaard, der inden opgøret havde scoret 12 mål. Men det skulle ikke blive til flere fra Dalgaards fod i 2013. Kampen igennem var Lasse Nielsen over ham og tillod ingen chancer til den blonde angriber.

Pilen må i den grad siges at pege opad for AaB, der går et spændende forår i møde, hvis de kan holde momentum. Viborg ligner derimod et hold i krise, hvor vinterpausen i den grad falder belejligt oven på flere dårlige præstationer.