Nordjyde blev dansk mester i slædehundekørsel

Jan Erik Bauer Pedersen fra Hobro kan kalde sig danmarksmester i slædehundekørsel.

Jan Erik Bauer Pedersen fra Finderup ved Hobro blev d.25. januar danmarksmester i slædehundekørsel med Siberian Husky hunde.

Mesterskabet fandt sted på Sjælland, hvor hundekører Jan Erik Bauer Pedersen kørte i klasse B med seks hunde spændt foran sin vogn. Jan Erik Bauer Pedersen gennemførte løbet over de to dage med den hurtigste sammenlagte tid. Han var tre minutter og 42 sekunder hurtigere end nummer to. Til sammenligning var der i klasse A, hvor der køres med otte hunde, kun tre sekunder imellem første- og andenpladsen.

Kørerne i klasse B skulle køre to gange 8,3 km fordelt på to dage. Under DM kører hundekørerne uden slæder, men bruger i stedet vogne. Jan Erik Bauer Pedersen kørte med en gennemsnitsfart på var næsten 26 km/t.

- Hundenes form topper nu og de er fulde af energi, hvilket jeg også har prøvet på at træne dem efter, udtaler en tilfreds Jan Erik Bauer Pedersen i en pressemeddelelse.

Den nykårede danmarksmester rejser om kort tid til Østrig for at deltage i VM i slædehundekørsel. Her foregår stævnet med slæde.


Seneste nyt

fra Nordjylland