Nordjyde på europæisk ild-rejse

Lars Berg Møller startede i Glückstadt 30. maj og er nu via cykel og gåben nået til Børglum.

Lars Møller har en mission: Han vil bære lyset frem til Skagen. Og med på turen har han i bogstavelig forstand lys; i form af en tændt olielampe.

Den symboliserer liv og har også ifølge Lars Møller en masse magi og fortælling i sig.

Planen er at bære lyset hele vejen til Skagen, hvor hans rejse slutter på lørdag. Her håber han at få følge af en masse mennesker, der vil være med til at tænde et bål ude på Skagens Gren.

Målet med hele vandringen er at sætte fokus på projektet "Portae Vitae - Livets By". Et projekt eller en tanke om en oplyst by i Nordjylland, som Lars Berg Møller har arbejdet med siden 2006.

- Portae Vitae er en adgang til dig selv. Et område du kan gå ind i. Der er skrevet mange historier om det, men der er ikke lavet mange steder, der har det formål. Så det er en port ind til dit eget liv og dit eget centrum, forklarer han.

Lars Berg Møller er uddannet civilingeniør og har arbejdet i 10 år for det tidligere Nordjyllands Amt. Men siden 2006 har han været selvstændig. Han har skrevet en roman om projektet Portae Vitae, og nu håber han at ildrejsen, hvor han vandrer over 650 km fra Glückstadt i Tyskland til Skagen i Nordjylland kan sætte fut i projektet.

- Jeg tror, det vil blive til noget. Jeg har forsøgt at være kunstner og lave noget, som har hjerte og kærlighed i sig, og jeg tror, det er det, der afgør om noget bliver til noget, eller om det bare bliver ved ideen, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland