To nordjyder fik bronze ved EM

EM i parasvømning blev en succes for Amalie Vinther og Laura Martens Christensen, der begge kommer hjem med medalje om halsen.

Søndag aften blev det allersidste løb svømmet ved EM i parasvømning i Dublin. Det blev en dansk - og nordjysk - succes, da den danske holdkap  i 4x100 meter medley sikrede sig bronzemedaljerne.

Udover EM-debutanterne Louise Bast Aaby og Mie Trothe, begge fra Aarhus Swim, var også to nordjyder med til at svømme bronzen hjem. Det er Amalie Østergaard Vinther, som oprindelig er fra Thisted, og som nu er klubkammerat med de to førstnævnte i Aarhus Swim, samt Laura Martens Christensen fra Svømmeklubben NORD.

De danske kvinder hentede dermed Danmarks første internationale holdkapmedalje inden for parasvømning nogenside, da de i tiden 5.50,62 var tredjehurtigst, kun slået af guldvinderne Storbritannien og Spanien, som tog sølvet.

- Det er virkelig flot. Pigerne ydede en fremragende holdindsats og viste en stærk fightervilje her på stævnets sidste dag, sagde den danskr landstræner, Bjarne Kragh, efter løbet.

Amalie Østergaard Vinther ville ikke lade sig nøje med en enkelt medalje. Tidligere på ugen vandt hun bronze i sin favoritdisciplin 400 meter fri, hvor hun svømmede i tiden 5.10,02.

Samlet set har det været et flot dansk EM, hvor der var foretaget væsentlige ændringer i klassifikationssystemet, altså det system, hvor svømmerne inddeles i klasser alt efter deres funktionsnedsættelse. Samtidig var det et ganske ungt hold med tre mesterskabsdebutanter og med 22-årige Amalie Vinther som alderspræsident blandt de fem unge kvindelige deltagere. Derfor var det på forhånd svært at vurdere de danske chancer, men svømmerne leverede en indsats, som fuldt ud har tilfredsstilet den danske landstræner.

- Vi er inde i en meget positiv fremgang og udvikling. Vi er repræsenteret i 17 finaler ud af 27 starter, og pigerne tager to bronzemedaljer og sætter ni nye danske rekorder.  Det er tydeligt, at den nye klassifikationen har haft betydning, men det kan vi ikke gøre noget ved. Det er bare at se fremad, og med to mesterskabsdebutanter på holdet tegner fremtiden lys, siger Bjarne Kragh.

I alt deltog omkring 400 svømmere fra 37 lande ved EM i Dublin. Ud over de fire bronzevindere fra holdkappen var også 17-årige Camilla Aagaard fra Svømmeklubben NORD i Nørresundby med ved mesterskaberne i Irland.


Seneste nyt

fra Nordjylland