Nordjyderne er bedst til at huske reflekser

Nordjyderne er de bedste til at huske reflekser i forhold til resten af landet. Men der er stadig mange bilister, der oplever at overse de bløde trafikanter.

Mens vi nærmer os den mørke tid lyser nordjyderne i trafikken op. Nordjyderne er nemlig de bedste i landet til at huske at bære reflekser i den mørke tid. Hele 55 procent af nordjyderne bærer reflekser eller refleksveste. På landsplan er det 44 procent, der kan svare ja til spørgsmålet om at bære reflekser.

Men på trods af at reflekserne dingler omkring, og mange er svøbt i refleksveste, så oplever bilisterne i Nordjylland også, at de overser bløde trafikanter, fordi de ikke er synlige nok. Faktisk har hele 86 procent af bilisterne oplevet dette, og det er det højeste niveau i hele landet. På landsplan er det 72 procent.

-Rigtig mange bilister overser bløde trafikanter, fordi de ikke er synlige nok i mørket. Reflekser en enkel og nem måde at forbedre sikkerheden på, så vi kan mindske risikoen for færdselsulykker. Derfor skal Årets Refleksdag for femte år i træk sætte fokus på vigtigheden af at være synlig i trafikken - og minde danskerne om, at det nu er tid til at gå med reflekser, siger Kia Høier Pedersen, som er CSR-ansvarlig hos Codan.

Og refleksen gør en forskel. Undersøgelser fra Norge viser, at når det er mørkt, så reducerer reflekser risikoen for at blive påkørt med 85 procent. Det er da heller ikke modvilje mod det reflekterende materiale, der er skyld i danskernes begrænsede brug af reflekser. Det er derimod glemsomhed.

- Den primære årsag til, at alt for mange danskere lader reflekserne blive derhjemme, er simpelthen, fordi de glemmer dem. Men mens det kniber med at få de unge og de vokse til at huske reflekserne, så er forældrene derimod gode til at sørge for, at børnene har reflekser på tøjet. Tre ud af fire børn bruger refleks" siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Det er Børneulykkesfonden og Codan, der står bag Årets Refleksdag, der løber af stablen den 22. oktober. Årets Refleksdag sparkes i gang med uddeling af reflekser fra morgenstunden, blandt andet bliver der delt reflekser ud på Banegården i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland