Nordjysk firma får tysk storordre

CEO i Mekanord, Søren Klyvø,foran et af de vindmøllegear, der skal renoveres for tyske RWE. Foto: Mekanord

Frederikshavner-firmaet Mekanord skal renovere gearkasserne i op mod 1.100 vindmøller - en ordre til et to-cifret millionbeløb.

Gear-virksomheden Mekanord, der har hovedsæde i Frederikshavn, har netop modtaget en serviceordre fra den tyske energimastodont RWE. Mekanord skal renovere gearkasserne i op mod 1.100 vindmøller.

Tyske RWE, der er Tysklands største energiselskab og et af Europas fem største, har i dag 1.300 vindmøller via datterselskabet RWE Innogy. 1.100 af de 1.300 vindmøller har gearkasser, der løbende skal serviceres og udskiftes, og her kan nordjyske Mekanord noget helt specielt. Virksomheden er oprindelig specialiseret i udvikling og produktion af gearkasser til den maritime verden, men har de seneste år også satset på service og renovering af gearkasser til vindmøller. Og ordren glæder:

- RWE Innogy er med 1.300 vindmøller blandt verdens førende producenter af vindenergi, og vi ser den netop indgåede kontrakt som et stort skulderklap til vores specialviden inden for renovering af gearkasser, siger CEO Søren Klyvø fra Mekanord.

Aftalens størrelse tør Søren Klyvø ikke spå om, men han er dog ikke bange for at værdisætte den til et tocifret millionbeløb.

Flere nyheder fra TV2 Nord