Nordjysk hund sikrede sig DM-plads

 Nordjysk hund sikrede sig DM-plads

Hund fra Hjørring klarede sig godt itl weekendens stævne

Nogle af landets dygtigste hunde og hundeførere mødtes i denne weekend i Idrætscenter Vendsyssel i Vrå for at konkurrere på kunnen og teamwork. Og specielt én nordjysk hund gav de andre kamp til stregen.
Fireårige Ximon, som oprindelig kommer fra Kennel Bayogi i Hjørring, var sammen med sin ejer, Martin Kristiansen taget fra Viborg til Nordjylland for at deltage i DM-kvalifikationskonkurrence for schæferhunde. Bag arrangementet stod Schæferhundeklubben kreds 81 Løkken - Vrå.
Under konkurrencen skulle hund og hundefører gennem tre discipliner. Først skulle Ximon følge et spor, så skulle han opføre sig lydigt og følge sin ejers mindste vink på en bane, og i sidste disciplin skulle han beskytte sin ejer og pågribe en figurant.
I alt samlede makkerparret 285 ud af 300 mulige point, og det var nok til at de både sikrede sig førstepladsen til weekendens konkurrence og en plads til DM for schæferhunde i maj.
- Jeg er ovenud lykkelig for det, han lavede. Det er det, vi kan, og det, vi præsterede her, det får vi ikke bedre, siger Martin Kristiansen, som til daglig arbejder som hundetræner på Forsvarets Hundeskole i Viborg.
Udover Ximon og Martin Kristiansen gik 12 andre makkerpar videre til DM.


Seneste nyt

fra Nordjylland