Nordjyske Bank fyrer 26 medarbejdere

Fyringerne er et resultat af fusionen med Ringkjøbing Landbobank i juni.

26 medarbejdere i Nordjyske Bank mødte tirsdag op til en fyreseddel. Fyringerne kommer i kølvandet på fusionen mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank i juni tidligere på året.

Dengang lød det, at der skulle nedlægges mellem 60 og 65 stillinger. Det var stillinger i afdelingerne i Frederikshavn og Nørresundby, der stod for skud. Tallet blev senere nedjusteret til 54 og er nu endt med 26 afskedigelser, da 28 ansatte i mellemtiden har fundet andre stillinger.

- Dagen i går var rigtig træls. Det var den for dem, der bliver direkte berørt af afskedigelserne, men også for kollegerne og banken som helhed, siger direktør i Nordjyske Bank Claus Andersen. 

Han hæfter sig dog ved, at der ikke endte med at blive lige så mange fyringer, som man oprindeligt havde regnet med, da de to banker fusionerede.

- Vi trøster os med, at vi oprindeligt havde en forventning om, at op mod 65 medarbejdere skulle afskediges. Nu ender vi med at skulle sige farvel til 54 medarbejdere, hvoraf 28 i mellemtiden har fundet andre stillinger, siger Claus Andersen.

Ledelsen har hele tiden været klar over, at der med fusionen ville komme fyringer, da der er flere stillinger, som kommer til at overlappe hinanden, når man gennemfører sådan en fusion.

Nogle af medarbejderne stopper med det samme, mens der er andre, som bliver tilbudt at være med til at færdiggøre fusionen. En proces som forventes at være gennemført medio marts 2019. De medarbejdere, som vælger, at være med til det, får en såkaldt ’stay bonus’ som kompensation.


Seneste nyt

fra Nordjylland