Nordjyske betjente skal hjælpe ved grænsen

Også betjente fra Nordjyllands Politi skal bidrage til grænsekontrollen ved Tyskland. Det er endnu uvist hvornår og hvor mange betjente det kommer til at omhandle, men det vil få betydning i Nordjylland.

Regeringen indførte mandag midlertidig grænsekontrol på grænsen til Tyskland. Det får også betydning for Nordjylland.  

- Vi har fået et forvarsel om personaleafgivelser.

Sådan lyder det fra Marianne Vestergaard-Lau, Politiinspektør i Nordjyllands Politi. Hun kan ikke sige præcist, hvornår eller hvor mange nordjyske betjente, der skal bidrage ved grænsen.

Marianne Vestergaard-Lau fortæller, at afgivelserne af betjentene til grænsekontrol betyder, at Nordjyllands Politi må prioritere.

- Vi vil stadig have patruljer på gaden og rykke ud til de akutte ting, men det er klart, at det vil have en konsekvens, siger Marianne Vestergaard-Lau og peger på, at det f.eks. vil betyde længere sagsbehandling og nedprioritering af eksempelvis større trafikkontroller og lignende.

- Jeg kan ikke sige så meget mere på nuværende tidspunkt, men jeg vil sikre mig, at vi har patruljer på gaden som i dag, så borgerne kommer på den måde ikke til at mærke det, siger Marianne Vestergaard-Lau.

Grænsen til Tyskland er 67 kilometer lang og består af 13 grænseovergange.

Flere nyheder fra TV2 Nord