Nordjyske ejendomsmæglere: 2016 kan blive et rekord år

02:20

2016 kan meget vel blive et rekod år for salget af nordjyske sommerhuse

Foto: Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Salget af nordjyske sommerhuse er kommet så godt fra land i 2016, at flere nordjyske mæglere tror, at der kan ende med at blive solgt rekord mange sommerhuse.

- Det her hus er det seneste, vi har solgt. Cirka 14 dage siden, og det var solgt hurtigt.

Sådan lyder det fra en smilende Hans Henrik Hansen, der er butikschef i Thorkild Kristensens afdelinger i Blokhus og Løkken. Her har 2016 betydet travlhed, og det skaber optimisme.

– Vi oplever her i januar, februar og starten af marts en stigende interesse for sommerhuse i det nordjyske, mere end vi har haft i de sidste mange år. Vi har faktisk haft rekordsalg i januar og februar, siger Hans Henrik Hansen.

Ifølge boligsiden.dk er det primært de kendte sommerhusdestinationer, hvor interessen lige nu er størst. Med 21,6 procent er Jammerbugt Kommune det sted i Danmark, der har oplevet den største prisudvikling på sommerhuse siden 2015.

- Vi ligger allerede nu på indeks 200 i forhold til 2015. Det er klart Blokhus, der har trukket meget, og det er så begyndt at sprede sig som ringe i vandet til de andre områder, siger Erik Siegenfeldt Thuesen, der er partner i EDC Danebo i Blokhus.

Årsagen til den nordjyske succes er ifølge mæglerne tryghed.

- Folk har måske en tendens til at søge hen i mod det trygge, og de steder de kender. I og med priserne har været lidt i bund, så har man kunne få mere hus for pengene her i Blokhus, siger Erik Siegenfeldt Thuesen.

Tallene fra boligsiden.dk viser os, at salget skulle stå sløvt til i nabokommunen Hjørring, men os her, er der behov for at tage solgt-mærkaterne i brug.

Vi har haft en fantastisk start på året. Vores sæson er startet rigtig tideligt. Vi har oplevet en markant salgsfremgang i forhold til samme periode sidste år, siger Ruben Dietz, ejendomsmægler i EDC Danebo Lønstrup.

Derfor er der blandt de nordjyske mæglere store forventninger til påsken, der traditionelt set er højsæson for køb og salg af sommerhuse.   

Hvordan tror du, at din påske bliver?

- Jeg tror den bliver travl. Rigtig travl, siger Ruben Dietz.