To nordjyske firmaer vil redde liv

Fremover vil flere liv kunne reddes rundt om på landevejene, for de to nordjyske virksomheder Oudrup Stenleje og R4y monterer hjertestartere i alle deres arbejdskøretøjer.

Kasper Troelsen mødte som chauffør hos firmaet Oudrup Stenleje en tilfældig bilist med et ildebefindende, men med sig havde han kun en lettere rusten viden om førstehjælp.

- Man vil hjælpe så godt man kan, og man er jo nervøs for, hvor meget der er sket, siger Kasper Troelsen, der er maskinfører hos Oudrup Stenleje.

Oudrup Stenleje er gået sammen med vagtfirmaet R4y om at udstyre alle deres arbejdskøretøjer med en hjertestarter.

- Vi arbejder nogle steder hvor der ikke normalt er hjertestartere, hvor ude på landevejen og nede i grusgravene, er der ikke hjertestartere, og så har tanken med den været at forsøge at gøre dem mobile, siger Niki Kristensen, der er medejer af Oudrup Stenleje.

- Hjertestarteren er nok bedre til det, end man selv er, for hårdt skal man trykke og hvad skal man gøre. Det må jo give en møg bedre situation, for så er der ikke noget, jeg glemmer. Den husker jo det hele for mig, så det synes jeg er positivt, siger Kasper Troelsen.

Begge nordjyske firmaer kører døgnet rundt på vejene mellem Aarhus og Skagen.

- Jeg håber selvfølgelig aldrig, vi kommer til at bruge dem, for det ville være frygteligt, hvis der ligger en med et hjertetilfælde, men nu har vi så i hvert fald skabt rammerne for, at hvis det skulle ske, så kan vi gribe ind, siger medejer af Oudrup Stenleje Niki Kristensen.

Lige nu tilbringer Kasper Troelsen sine arbejdsdage i en betonknuser, men når han til vinter igen sætter sig bag rattet i virksomhedens lastbil, står hjertestarteren klar ved hans side.

- Jeg føler mig bare meget mere udrustet til at køre, og nu kan vi også klare en anden situation også meget bedre, siger Kasper Troelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland