Nu er der igen lovligt streetrace: Håber det kan få flere til at droppe ulovligt gaderæs

Foto: TV2/Nord

Lovligt gaderæs skal gøre op med farlige ræs i industrikvarterer.

Det er kun en måned siden, TV2 Nord kunne fortælle, at der stadig bliver kørt ulovligt gaderæs. I april foregik det i et industrikvarter i Støvring, hvor politiet blandt andet målte to unge mandlige bilister til at køre mindst 134 kilometer i timen ved et ulovligt arrangement.

De ulovlige gaderæs grænser til vandvidskørsel, fortalte vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt, efter at have set privatoptagelser fra ræset.

Men nu er der igen et alternativ til den ulovlige kørsel. Fredag begynder sæsonen for lovligt streetrace i Nørresundby.

- Vi forventer, at der bliver god opbakning, for mange vil gerne køre lovligt. Vi har også fået tilkendegivelser fra nogle af dem, som har deltaget i de ulovlige ræs, om at de vil deltage, siger Mathias Mose Olesen fra Racedays, der arrangerer de lovlige ræs.

Allerede i 2014 begyndte arbejdet med at etablere en 501 meter lang bane til lovligt streetrace i Nørresundby, efter Aalborg Kommune bevilgede en halv million kroner til projektet. Håbet var at begrænse ulovlige væddeløb.

Men det kniber stadig med at få især unge mennesker til at være ulovligt gaderæs fra. Ifølge Mathias Mose Olesen har der været ræs hver fredag og lørdag den seneste måned.

- Jeg håber, at vi med den lovlige bane kan få flere til at vælge den ulovlige kørsel fra, siger han.

02:46

I april kunne vi fortælle, at der stadig blev kørt ulovlige gaderæs.

Luk video

Mathias Mose Olesen oplever, at flere dropper at deltage i det lovlige streetrace i Nørresundby, fordi de mener, at prisen på 100 kroner er for høj. Derfor har Racedays sat gang i nye tiltag, som skal gøre det billigere at deltage.

Men uanset hvad man gør, er det svært at komme problemet til livs.

- Der er nogen, der VIL have, det er ulovligt ræs. De synes, det er spændende at lege kispus med politiet, siger Mathias Mose Olesen.

Det lovlige streetrace begynder fredag aften klokken 19.55.

Flere nyheder fra TV2 Nord