Nu hænger der en hjertestarter på Aalborg Banegård

Et samarbejde mellem TrygFonden og DSB betyder, at der nu hænger en hjertestarter på Aalborg Banegård.

TrygFonden og DSB har indgået et samarbejde, der betyder, at Aalborg Banegård bliver en ud af 65 stationer, der i minimum de næste fem år skal have en hjertestarter hængende.

Hjertestarteren er blevet hængt udendørs på perron 1 ved ankomsthallen. Den er dermed tilgængelig hele døgnet rundt. Derudover udstyres alle DSB-toge med hjertestartere. TrygFonden skal samtidig stå for at uddanne medarbejderne på stationerne til at bruge dem korrekt.

- Vi er meget glade for, at der nu kommer en hjertestarter op på Aalborg Station. Forskningen viser, at trafikknudepunkter som togstationerne er højrisikosteder for hjertestop, og derfor er det et strategisk godt sted at placere hjertestartere. Der færdes mange mennesker på Aalborg Station hver dag, og med den nye hjertestarter er hjælpen nær, hvis en person skulle falde om med hjertestop, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden, i en pressemeddelse.

DSB har taget initiativ til samarbejdet med TrygFonden for at øge tilgængeligheden af hjertestartere.

- Hver dag er der flere hundrede tusinde passagerer, som rejser med vores tog, og vi har rigtig mange ansatte, som færdes på stationerne og i togene. Jeg håber, at hjertestarteren på Aalborg Station vil skabe tryghed både for passagerer, medarbejdere og for de folk, som har sin daglige gang i nærheden af stationen, siger Lars Nordahl Lemvigh, chef for sikkerhed, beredskab og arbejdsmiljø i DSB.


Seneste nyt

fra Nordjylland