Nu står kystlivredderne på spring

04:01

1 af 2

Hvis man er ved at komme i problemer på stranden, sidder livreddere ved 36 badesteder klar til at hjælpe. Mandag tager TrygFondens kystlivreddere hul på en ny badesæson - også på Sønderstrand i Skagen.

Cirka 200 specialuddannede kystlivreddere fordelt ved 36 livreddertårne på strande og havnebade landet over står hver dag i tidsrummet 11 til 19 klar til at hjælpe uheldige badegæster.

I år kan badegæsterne føle sig ekstra trygge, når de kaster sig i bølgerne ved Sønderstrand, hvor TrygFondens kystlivreddere tager hul på første sæson og vil holde et vågent øje med badegæsterne.

Mandag den 23. juni kl. 11 indvier borgmester Birgit Stenbak Hansen det rød-hvide livreddertårn med en spand havvand ved en lille ceremoni, og livreddere fra TrygFonden Kystlivredning laver en opvisning om badesikkerhed. TrygFonden Kystlivredning har inviteret områdets børnehaver, skole og SFO samt dagplejere til at være med til indvielsen og opfordrer alle interesserede til at kigge forbi på dagen.

- Vi vil gerne dele denne begivenhed med gæsterne på Sønderstrand, og alle er velkomne på dagen, hvor TrygFonden Kystlivredning blandt andet viser, hvordan man bjærger og genopliver en person, fortæller René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Det nye livreddertårn på Sønderstrand er udstyret med en hjertestarter, rescue boards, båd og andet førstehjælpsudstyr, og de specialuddannede kystlivreddere vil være på vagt hver dag fra kl. 11 til 19. Et flag i toppen af livredderposten betyder, at der er livreddere på vagt, og den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød/gule flag i strandkanten. Og erfaringer viser, at livredderne har travlt.

- Sidste sommer havde vi et fantastisk vejr i det meste af badesæsonen, og det betød, at livredderne havde travlt. Livredderne gennemførte 49.644 indsatser i hele landet, som bl.a. inkluderer almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Samtidig er der meget forebyggende arbejde, hvor livredderne giver strandgæsterne råd om vand- og vejrforhold, og på den måde er de med til at forhindre ulykker i at opstå. Ud af det samlede antal indsatser vurderes de 26 som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Antallet af indsatser vidner om, at livredderne spiller en vigtig rolle for sikkerheden på stranden, siger René Højer.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning vil være på Sønderstrand frem til den 16. august.

Sidste år gennemførte livredderne på landsplan 49.644 indsatser, hvilket blandt andet dækker over forebyggende snakke med strandgæster, førstehjælp ved snitsår og behandling af bistik. I 26 af indsatserne blev personer vurderet til at være i livsfare.