Nummerpladekaos hos Skat

Flere hundrede frustrerede nordjyder ventede i går i timevis på at få udleveret nummerplader hos Skat i Aalborg og Hjørring, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Det er bare ikke i orden. Funker tingene ikke, så må de snakke sammen og få det til at fungere. Det kan de bare ikke finde ud af, siger Lene Brøndum efter et par timers ventetid på det nye motorkontor hos Skat i Aalborg.

Skat overtog i går opgaven med indregistrering af biler fra politiet. Debuten bød på et hav af startproblemer. Dels fungerede elektronikken meget langsomt. Dels var der koks med dankortbetalingen. Dels strejkede printerne. Og endelig er der tale om delvist nyt, og dermed uøvet personale.

- Jeg kunne lige så godt have lavet et par papskiver og sat dem på bilen. Det havde været langt hurtigere, konstaterer Aage Nørgaard fra Vester Hassing. Trods bookingsystem havde han også ventet i to timer på at blive ekspederet.

Børge Christensen, der er afdelingsleder hos den nye nummerpladeekspedition hos Skat i Aalborg, beklager de usædvanligt lange ventetider på premieredagen.

- Jeg forstår udmærket kundernes frustrationer. Heldigvis tager de fleste det forholdsvis pænt og viser forståelse for, at det er helt nyt for os, og at der kan være startvanskeligheder. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det ville gå så galt, siger han til NORDJYSKE.

Situationen hos Skat i Hjørring - og for den sags skyld mange andre steder i landet - var stort set den samme. Både i Hjørring og Aalborg blev alle, som havde tålmodighed til at vente, ekspederet. Men mange først langt efter officiel lukketid.

Ændringerne betyder, at antallet af motorkontorer i Nordjylland er halveret - fra seks til tre.