Ny etape af renoveringen af Sallingsundbroen giver gener for trafikken

Arbejdet på nordsiden af Sallingsundbroen er nu afsluttet, men renoveringen fortsætter på broens midterste del. Det giver gener for trafikanterne.

Første del af renoveringen af den 43 år gamle Sallingsundbro er nu afsluttet, og det betyder, at entreprenørens mandskab nu rykker videre. De rykker fra nordsiden af broen til den midterste del allerede i løbet af denne uge.

Egentlig var det planen, at det var sydsiden, der stod for tur, men på grund af forsinkelser i tidsplanen er det blevet ændret.

- Den lange vinter indebar, at nogle vejrfølsomme arbejder kom senere i gang end planlagt. Da den midterste etape er den mindste, er det besluttet at ændre rækkefølgen af arbejdet, for herved at opnå en mere robust tidsplan og dermed sikkerhed for, at arbejdet kan afsluttes rettidigt i november 2023, siger Rasmus Bang, der er projektleder på renoveringen i en pressemeddelelse.

Sallingsundbroen forbinder Mors med Salling. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST
Sallingsundbroen forbinder Mors med Salling. Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

Broforbindelsen mellem Salling og Mors bliver dagligt brugt af omkring 11.000 bilister, og de kommer til at kunne mærke, at arbejdet er gået ind i anden etape. Her vil arbejdet ske midt på broen, men trafikken kan dog stadig køre på hver side af arbejdet.

- Aftenen og natten til torsdag 7. oktober og fredag 8. oktober vil der være signalanlæg i perioden fra klokken 17.00 til klokken 5.30. Fra fredag aften klokken 17.00 og helt frem til søndag vil der være signalanlæg på broen, lyder det i pressemeddelelsen.

Arbejdet på midten af broen forventes at være færdig til august næste år, mens det først bliver i slutningen af 2023, at renoveringen af Sallingsundbroen er slut.

Dagligt arbejder 20 personer på broen og renoveringen kommer til at koste 100 millioner kroner.

Se indslag om renoveringen af Sallingsundbroen:


Seneste nyt

fra Nordjylland