Ny togstation i Hjørring er et skridt nærmere

I fremtiden kan passagererne måske stige af og på toget to steder i Hjørring. Et flertal uden om regeringen har sikret 4,8 millioner kroner til et nyt trinbræt. Nu kræver det, at kommunen skyder lige så mange penge i projektet.

For mange passagerer vil det gøre hverdagen lettere – muligheden for at hoppe af og på toget i det østlige Hjørring. Nu er den mulighed kommet et skridt nærmere.

Et flertal uden om regeringen har sikret 4,8 millioner til en station i Hjørring Øst. Tanken er, at stationen skal opføres i bunden af Idræts Alle ved Frederikshavnsvej, hvor supermarkedet Meny ligger. Et område, hvor flere af Hjørrings uddannelsesinstitutioner er samlet, og hvor der er masser af butikker samt Sygehus Vendsyssel lige i nærheden.

- Det er en sand fornøjelse at være med at sikre et så betydeligt løft af den kollektive trafik. De her 4,8 millioner kroner fra vores forlig vil gøre en konkret forskel for rigtigt mange nordjyder, der får kortere rejsetid og flere muligheder i hverdagen, siger Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet, der er transportordfører og valgt i Nordjylland.

quote De her 4,8 millioner kroner fra vores forlig vil gøre en konkret forskel for rigtigt mange nordjyder.

Rasmus Prehn, transportordfører, Socialdemokratiet

Helt konkret tager 2400 passagerer hver dag toget til og fra Hjørring. Bygge- og Trafikstyrelsen skønner, at omkring halvdelen – altså 1200 passagerer – vil bruge det nye trinbræt i Hjørring Øst, hvis det bliver opført.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune, Søren Smalbro, er glad for tilsagnet om penge til en ny station. Han understreger dog, at stationen kun kan blive en realitet, hvis det lykkes at finde lige så mange penge i kommunens budget. De samlede udgifter til projektet er nemlig 9,68 millioner kroner.

- Vi skal selv til lommerne, og det er ikke bare sådan lige at finde så mange penge. Vi er rigtig glade for det her tilsagn, og vi tager imod det med kyshånd – og så må vi se, hvad vi kan gøre, siger Søren Smalbro.

I 2008 screenede Trafikstyrelsen 116 stationslokaliseringer, og standsningsstedet i Hjørring blev dengang vurderet til at have det fjerdestørste samfundsøkonomiske potentiale.

Budgetdrøftelserne i Hjørring Kommune begynder efter sommer.


Seneste nyt

fra Nordjylland