Nyt affaldssystem rulles ud i Aalborg: 1000 containere graves ned

Aalborg Kommunes forsøg med de nedgravede affaldscontainere, har været en så stor en succes, at kommunen nu vil installere dem over hele byen. 1000 nye containere – eller molokker som de egentlig hedder - skal nu graves ned.

Skraldemændene er i gang med at tømme en baggård i Aalborg for affaldscontainere.

- De skal slæbes ind og tømmes og så tilbage igen. Der er mange, så vi kan godt mærke det fredag både i arme, skuldre og ben, siger skraldemand Tom Funke.

De problemer har den skraldemand, der tømmer de nye nedgravede molokker, ikke.

- Der er jo ikke noget hårdt arbejde i det. Kranen gør arbejdet, siger skraldemand Christian Dalgaard Madsen.

Det er et år siden Aalborg Kommune gravede de første molokker ned i vestbyen. Nu er kommunen klar til at grave yderligere 1000 containere ned i hele byen i løbet af de næste fem år. Det betyder et farvel til de mange affaldscontainere i baggårdene og hermed også til lugten og svineriet omkring dem.

- Hvis vi ser her rundt omkring, så ligger der noget man har tabt af restaffaldet, som flyder over det hele. Ved at det kommer ud på gaden, så er det os, der har ansvaret for, at der bliver ryddet op omkring dem, og så bliver der faktisk ryddet op, siger projektleder i Aalborg Kommune, Tobias Qvistorff Sidén.

Beboerne – ja de er også glade for de nye molokker.

- Før, da jeg boede lidt længere ude i vestbyen, der havde vi bare sådan en affaldscontainer i gården, og de flød over og der var måger og alverdens ting. Der kunne man heller ikke genbruge, men nu kan vi få delt vores affald lidt op, siger studerende Rikke Hald. 

Mange aalborgensere vil få længere til deres containere, men kommunen planlægger, at ingen skal have mere end 75 meter i fugleflugt til nærmeste container.


Seneste nyt

fra Nordjylland