Opfordringen er klar som vand: Drik en masse VAND

Den fremskudte skadestue har klokken 12.00 - heldigvis - ikke haft travlt med at behandle tilskadekomne karnevalsdeltagere.

Aalborg Karneval har siden morgenstunden indhyldet Aalborg i feststemning og sambarytmer. Der er, lyder meldingen, rekord stor deltagelse i paraden, og til festen i Kildeparken har man solgt op mod 40.000 af de såkaldte loyalitetsarmbånd.

En så stor og festlig begivenhed - i så solrigt og varmt et vejr - resulterer desværre, men uundgåeligt, i skader hos flere deltagere. Det kan være forstuvninger, sår på grund af glasskår, for meget alkohol eller dehydrering.

Stort set uanset skadens omfang er den fremskudte skadestue, der er placeret ved Ansgar Kirke ved Kildeparken, klar til at tage hånd om den. Indtil videre - omkring klokken 12 - har læger, sygeplejersker og samaritter dog ikke blevet stressede.

Morten Pedholt besøgte den fremskudte skadestue kort før klokken 12, og her lød status, at blot en enkelt karnevalsdeltager havde været omkring for at få behandling. Det var på grund af en skade på en hånd. Derudover lød det fra skadestuen, at der blot havde været en karnevalsrelateret ambulancekørsel.

Den glasklare opfordring fra skadestuen lyder, at man som karnevalsdeltager skal sørge for at drikke en masse - vand altså. Det varme vejr betyder nemlig, at der er en stor risiko for dehydrering - i hvert fald hvis den procent-tunge diæt ikke spædes op med gåsevin i rigelige mængder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland