Overvågning skal stoppe indbrud på plejehjem

Tyve opbrød i nat pengebokse fire ældre beboere på et plejehjem i Skalborg. Foto: Lone Vad Dam

Plejehjemsbeboerne i Skalborg er skræmte, efter at flere ældre har været udsat for indbrud. Nu skal der sættes videoovervågning op.

To tyve brød i nat ind hos fire beboere på Plejehjemmet Sofiegården i Skalborg. Tyvende stak af med penge og smykker fra de ældres sikkerhedsbokse.

Blandt andet gik det ud over 101-årige Gerda Petterson. Tyvene brød ind i hendes sikkerhedsboks og stjal 1000 kroner og smykker.

-Ja skidt med pengene, jeg får jo nogen igen, men altså de smykker, dem havde jeg fået af min mand sådan i gaver, og de blev kun brugt ved særlige lejligheder, fortæller Gerda Petterson.

Det er fjerde gang på blot få måneder plejehjemmet er udsat for tyveri. Nu har de fået nok af at være utrygge og sætter derfor overvågning op. 
  
-Det er nogle situationer, som vi ikke kan blive ved med at bære i forhold til at sikre trygheden for de ældre mennesker, der bor der, siger Områdechef Gytte Gade, for ældreområde syd/vest i Aalborg Kommune.

Beboerne lå og sov, da tyvene brød ind med koben. Det var først, efter at tyvene havde brudt ind hos fire ældre, at personalet opdagede dem, og de stak af.

Sofiegårdens leder har i dag haft et møde med Hasseris Boligselskab, der ejer plejeboligerne, og boligselskabet har indvilget i sætte videoovervågning op.

Flere nyheder fra TV2 Nord