Pædagog skulle hjælpe, men lænsede bruger for 130.000 kroner

En mand fra det østlige Vendsyssel står ikke blot til en grim plet på straffeattesten, men risikerer også at miste retten til at arbejde som pædagog, når han efter planen møder i Retten i Hjørring mandag.

En 33-årig mandlig pædagog har ifølge anklagerne misbrugt sin betroede stilling som kontaktperson for en bruger. 

Pædagogen har blandt andet skulle hjælpe brugeren med forskellige ting af økonomisk art og i den forbindelse havde han adgang til brugerens dankort, og det har han ifølge politiets oplysninger udnyttet.

I en periode på godt et halvt år, fra 5. december 2021 til 28. juni 2022, har den mandlige pædagog hævet 130.100 kroner til sig selv med brugeres dankort.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til 19. december ved Retten i Hjørring.

Her vil de tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Lagt op til tilståelse

Før sagens start er der lagt op til, at den 33-årige mand tilsyneladende vil lægge kortene på bordet og tilstå alt. Sagen forventes nemlig at kunne køre som en tilståelsessag. 

Manden risikerer – udover straf – også at miste muligheden for at arbejde som pædagog i en periode. 

Sagens anklager vil gå efter at få ham frakendt ”retten til at udøve virksomhed som pædagog eller anden virksomhed, der indebærer plejefunktioner i institutioner, bofællesskaber, beskyttede boliger, plejehjem eller lignende steder, som væsentligt bebos af personer svækket af alder, handicap, sygdom eller lignende, eller i de pågældendes eget hjem”, hedder det i anklageskriftet.


Seneste nyt

fra Nordjylland