Fredag bliver grå - og aftenen bliver særligt våd

Dagen byder på skyer, dis og småregn, mens aftenen byder på et kortvarigt intenst regnvejr til hele landet.

Efterårsferien går på hæld, og den seneste uge har været meget våd.

Selvom fredagen byder på mange skyer og småregn, vil der dog også være lange tørvejrsperioder. I aften vil en markant koldfront passere ind over landet fra sydvest mod nordøst.

I morgen- og i formiddagstimerne vil mange opleve, at det til tider regner. Men der er også lange perioder med tørvejr. Du kan her følge med på radar, som viser, hvor det regner netop nu.

I eftermiddag vil man opleve, at skyerne løfter sig, men det er nok kun få steder, at der kommer solstrejf. Det vil fortsat være med småregn nogle steder i landet. Temperaturen når op på mellem 12 og 15 grader, og vinden vil generelt være jævn til frisk fra syd.

Som aftenen nærmer sig, vil en koldfront fra sydvest også nærme sig. Fronten bevæger sig så hurtigt, at den kun giver regn en times tid. Til gengæld vil regnen være ret intens, og måske kan der også komme et enkelt tordenbrag.

 
 
Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

I de sene aftentimer vil fronten husere over Nordjylland og Bornholm. Fronten med regn er tydelig på prognosekortene fra klokken 18 og 20, og på bagsiden af fronten drejer vinden i sydvest.

Prognose af samlet mængde regn.
Prognose af samlet mængde regn.
Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Dagens regnvejr giver generelt mellem fem og ti millimeter regn, og der er den seneste uge faldet 56 millimeter regn i gennemsnit på landsplan. Derfor er det også meget vådt mange steder i landet.


Seneste nyt

fra Nordjylland