Pirat-chauffør kan se frem til monsterbøde

Politiet havde usædvanligt travlt i Jomfru Ane Gade fredag aften. En pirat-chauffør blev snuppet på fersk gerning, og kan godt begynde at spare op til bøden på 35.000 kroner.

Det er normalt, at Nordjyllands Politi bliver kaldt til Jomfru Ane Gade, når tusindvis af mennesker fester og indtager alkohol. Men fredag var der ekstra travlt i 'Gaden'.

- Der har været en lang række sager med dokumentfalsk, vold, fulde folk, og unge piger, der har været oppe at slås, fortæller vagtchef Michael Elkjær. 

En chauffør skiller sig dog særligt ud på politiets døgnrapport. En patrulje med en særlig opmærksom betjent i bilen lagde mærke til, at nogle personer steg ind i det, betjentene formodede var en pirattaxa. 

- Ganske rigtigt - bilen blev bragt til standsning umiddelbart efter, og betjentene kunne med det samme konstatere, at der var tale om pirattaxa-kørsel, siger vagtchefen. 

Dermed er den 23-årige mandlige chauffør fra Aalborg den første i Nordjylland, der bliver taget for overtrædelse af den nye taxalov, der trådte i kraft ved nytår. 

En chauffør i en pirattaxa kan nu se frem til en bøde på 35.000 kroner. 
En chauffør i en pirattaxa kan nu se frem til en bøde på 35.000 kroner. 
Foto: Henning Bagger, Scanpix

Hvor han før årsskiftet kunne se frem til en bøde på 4.000 kroner, skal han hæve hele 35.000 kroner fra opsparingen. 

- Det er jo en kæmpebøde, og vi må håbe, det har en afskrækkende virkning på andre, der kunne finde på at tage levebrødet fra taxachaufførerne, siger vagtchefen, der understreger, at det er hans personlige mening om sagen. 

Den 23-årige mand fra Aalborg er ikke tidligere kendt i politiets systemer, oplyser vagtchefen. 

Piger i slagsmål og stoffer i lommerne

Derudover havde Gade-betjentene nok at se til. Tre personer var så fulde, at de ikke kunne tage vare på sig selv, så de blev taget med på politigården og fik lov at sove rusen ud i detentionen. 

Stofferne er tilsyneladende nemme at få fat i, for ikke mindre end syv personer blev taget med euforiserende stoffer på sig i små mængder. To personer blev sendt væk fra Gaden, fordi de havde forbud mod at opholde sig i festgaden. 

Og så kom to yngre piger op at slås. Vagtchefen har ikke nogen forklaring på, hvorfor de røg i totterne på hinanden.

En 16-årig pige blev snuppet med et studiekort i hånden, da hun forsøgte på at skaffe sig adgang til et værtshus. Problemet var bare, at studiekortet ikke var hendes. 

Derudover var der tre overtrædelser af restaurationsloven. 

- Vi kedede os ikke, der var travlere end normalt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland