Politikere mødt af demonstration før sparemøde

Cirka 150 demonstranter tog i dag imod politikerne i Frederikshavns børne og ungdomsudvalg, som skal tage stilling til forslag om lukning af skoler og daginstitutioner.

Børn og forældre fra flere skoler og daginstitutioner i Frederikshavn Kommune tog i dag opstilling foran rådhuset i Frederikshavn.

De ville vise deres utilfredshed med det spareforslag, som politikerne i børne og ungdomsudvalget i dag skulle drøfte for første gang.

Forslaget rummer fem skolelukninger og en stribe lukninger af daginstitutioner, og det er kommet på banen, fordi politikerne i udvalget har en bunden opgave om at finde besparelser for 56 millioner kroner.

Forældrene fra Stensnæsskolen, som var stærkt repræsenteret, inviterede politikerne til et debatmøde på skolen, mens en gruppe forældre fra Aalbæk Skole afleverede en underskriftsindsamling til udvalgsformanden.

- Det gør bestemt indtryk, at der er så mange, der møder frem. Jeg kan høre på folk, at de er rigtig bekymrede, og det gør bestemt ikke beslutningen nemmere, sagde udvalgsformand Christina Lykke Eriksen (SF), inden hun gik ind til mødet.

Når politikerne i udvalget har behandlet sagen, vil der være en høringsfase, hvor alle borgere kan komme med indsigelser, inden byrådet træffer den endelige beslutning om, hvor pengene skal spares.


Seneste nyt

fra Nordjylland