Politisk glæde i Aalborg

Foto: Thomas Gaardsmand

I går aftes indgik Byrådet i Aalborg Kommune et budgetforlig, der sparer kommunen for 128 millioner kroner. Men trods besparelser er der glæde på de politiske fløje.

Der skal spares i alle kommuner. Også i Aalborg, hvor Byrådet skulle finde besparelser for 128 millioner i alt.

- Det er en stor politisk styrkeprøve, når vi skal finde så store besparelser. Men der har heldigvis været stor vilje hele Byrådet rundt, siger fungerende borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Soc.Dem.) til TV2/Nord.

Besparelser skal primært findes i at nedlægge et ukendt antal stillinger. Derimod gik ældreområdet, de fleksible pasningstider og antallet af timer i folkeskolen fri, hvilket glæder Aalborg største parti.

- Jeg er meget tilfreds. Vi fik de værste besparelser på nogle vigtige områder ud, siger Thomas Kastrup-Larsen.

- Forhandlingene har båret præg af, at vi har taget hensyn til de borgere, der virkelig har brug for kommunen til at få dagligdagen til at hænge sammen eller få et anstændigt liv, siger Mai-Britt Iversen (Soc.Dem.) til P4 Nordjylland.

Også på den modsatte fløj er der glæde efter budgetforliget.

- Totalt set er det et godt budget med tydelige konservative kendetegn, siger gruppeformand for Konservative Thomas Krarup.

De Konservative er blandt andet glade for, at skatten holdes i ro, at besparelserne på skoleområdet er væk og den fleksible børnepasning har fået et milliontilskud.

Selvom Byrådets partier er godt tilfredse, så er Enhedslisten ikke.

- Budgetforliget i Aalborg Kommune betyder massive forringelser af velfærden og fyringer af kommunalt ansatte. Resultatet af budgetforhandlingerne understreger, at det er brug for nye kræfter i byrådet, siger Per Clausen, der pt. sidder i Folketinget og samtidig er byrådskandidat i Aalborg Kommune.

Flere nyheder fra TV2 Nord