Preben Bang: Lovgivningen er god nok

Preben Bang Henriksen: Straffen er skærpet Foto: Ib Christensen

05:38

Den nuværende lovgivning gør det alt for nemt at købe doping for helt alminderlige danskere.

1 af 2

Straffen for doping tredoblet de seneste år, og der er ikke grund for yderligere skærpelser

For få år siden blev straffen for doping tredoblet, sådan at den professionelle, der importerer doping og lever af at sælge den videre, i dag kan straffes med fængsel op til seks års fængsel. Derfor mener Venstres retsordfører, nordjyske Preben Bang Henriksen ikke, der er grundlag for yderligere at skærpe den del af de massive dopingproblemer, der hærger i motionsmiljøet.

 

Motionsdoping kan skaffes med få klik på internettet.

 

Politiet er magtesløse over for de pakker med motionsdoping, der bliver taget i tolden. Den kriminelle skal nemlig ikke gøre andet end at benægte kendskab til dopingen, hvilket efterlader politiet uden muligheder for retsforfølgelse. 

 

- Det her er et kæmpe marked, og det er voldsomt større problem, end man tror, siger politiassistent, Lars Kvejborg fra Nordjyllands Politi.

 

Og politiet efterlyser lovændringer for at komme motionsdoping til livs.

Men de er ifølge Preben Bang Henriksen umiddelbart ikke på vej.

- Vi har i den grad gjort noget med det, og vi kan ikke sammenligne det med narkokriminalitet. Spørgsmålet er, hvor meget vi skal gøre på det område, for det er tilsyneladende folk selv i motionsverdenen, der importerer det til eget brug. Jeg synes da, politiet burde efterforske det, men politiet er for øjeblikket belastet ikke mindst med terrorbekæmpelse, siger Preben Bang Henriksen.

Flere nyheder fra TV2 Nord