Preben Bang om EBH-sag: Pinligt for Bagmandspolitiet

Bedragerisagen mod EBH-bank kommer ikke for landretten fordi der ikke blev anket i tide. Det får nu folketingspolitiker Preben Bang Henriksen til at kalde sagen for direkte pinlig.

Det er pinligt, at Bagmandspolitiet ikke kunne overholde fristen for at anke EBH-sagen i Vestre Landsret. Således er meldingen fra Venstres folketingsmedlem Preben Bang Henriksen.

Fredag blev det afgjort, at EBH-sagen ikke kommer for Vestre Landsret, fordi ankemeddelelsen fra Bagmandspolitiet kom for sent på grund af en fejl hos Post Nord. Derfor er retssagen, der handler om kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri, nu reelt afsluttet, og Hjørring byrets frikendelse af de syv tiltalte fra den tidligere EBH-bank er nu gældende.

- Pinligt er det ord, der er bedst dækkende for Bagmandspolitiets sagsbehandling i ankesagen mod direktørnetværket fra flere jyske banker, siger Preben Bang Henriksen (V).

Ifølge folketingspolitikeren er det almindelig praksis på private advokatkontorer at dobbelttjekke frister, og at der sjældent ankes på den allersidste dag.

- Ikke bare betyder fejlen, at en efter bagmandspolitiets opfattelse forkert dom kommer til at stå ved magt, men den betyder også, at staten mister muligheden for at få pålagt de tiltalte at betale sagens omkostninger, sandsynligvis langt over en million kroner, siger Preben Bank Henriksen.

Preben Bang Henriksen vil nu bede justitsministeren om at få en forklaring fra Bagmandspolitiet på den aktuelle fejl og bede dem om at redegøre for nogle procedureændringer.


Seneste nyt

fra Nordjylland