Priskrigen er begyndt: Ryanair og Norwegian kæmper om de nordjyske passagerer

Ryanair begynder sine flyvninger fra Aalborg Lufthavn den 5. september, og selskabet rykker ind i Nordjylland med slagtilbud på billetter.

Var det noget med en flybillet til London for 96 kroner? Det kan lyde svimlende urealistisk, men den 5. september bliver det alligevel til virkelighed, hvis du vil flyve fra Aalborg.

Det er nemlig den dag, Ryanair begynder på fire ugentlige flyvninger fra Aalborg Lufthavn til London, og priskrigen med Norwegian er allerede begyndt. Ryanair indleder nemlig sit omstridte indtog med vaskeægte slagtilbud, hvor man kan komme både ud og hjem for under 200 kroner. 

Norwegian har i lang tid været ene om at fragte de nordjyske passagerer til London med sine tre ugentlige afgange. Men med en ny spiller på banen, kan det blive nødvendigt for flyselskabet at genoverveje sine priser, som langt fra matcher Ryanairs. 

At priskrigen kan ende med at koste lig er dog ikke en bekymring for direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

- Vi har før set det gå galt, blandt andet på vores København-ruter, hvor Cimber røg ud i sin tid, fordi der simpelthen var en overkapacitet. Men den nye kapacitet på afgangene til London, som nu bliver på syv om ugen, passer til efterspørgslen. Og så ved vi, at der altid ved nye ruter og nye forbindelser vil være noget vækst. Man får øje på nye muligheder. Så jeg er ikke så bekymret, siger Søren Svendsen. 

Den holdning deler Jacob Pedersen, aktieanalytiker hos Sydbank. Han tror på, at der er plads til både Norwegian og Ryanair i Aalborg.

- For mig at se er der ikke nogen tvivl om, at Ryanair kommer til at udvide markedet. Der er simpelthen flere passagerer, der vil sige, at nu synes de, det er interessant at flyve til London. Men de kommer også til at stjæle passagerer fra Norwegian, og det er klart, at det er noget, selskabet skal tage stilling til. De skal sikre sig, at det bliver ikke for mange passagerer, der bevæger sig over i Ryanair-flyene, siger Jacob Pedersen, der er overbevist om, at de billige billetpriser vil smitte af på Norwegian.

- Det giver en masse omtale for en lufthavn, at Ryanair rykker ind. Ryanair er et selskab, der tiltrækker sig meget opmærksomhed. Det kan være med til at støtte passagervæksten i Aalborg, tilføjer Jacob Pedersen.

Aalborg Lufthavn forventer, at det årlige passagertal til London stiger fra de nuværende 38.000 til over 100.000, når Ryanair begynder sine flyvninger. 

Med deres indtog i Aalborg Lufthavn er Ryanair gået direkte i priskrig med Norwegian. Ryanair begynder at flyve fra Aalborg den 5. september.

Seneste nyt

fra Nordjylland