Rebilds viceborgmester frygter flere sager

[size=2]Der kan gemme sig flere misbrugssager i Rebild, som er blevet overset på grund af svigt, siger viceborgmester. [/size]

Viceborgmesteren i Rebild Kommune, Helle Astrup (S), frygter, at der kan gemme sig flere misbrugssager i kommunen.

Det siger hun, efter Ankestyrelsens faglige undersøgelse af den såkaldte Rebild-sag. På baggrund af undersøgelsen har kommunen besluttet at sætte eksterne eksperter til at gennemgå alle forvaltningens aktive sager.

Spørgsmål: Betyder jeres beslutning om en gennemgang, at I frygter, at der kan gemme sig andre sager?

- Ja, et eller andet sted er der nok ingen af os, der tør lægge hovedet på blokken. Jeg tror ikke, at der er sager lige så store som Rebild-sagen. Men der kan være mindre sager, siger hun.

Spørgsmål: Så det er, fordi i frygter, at der gemmer sig sager på grund af den dårlige sagsbehandling?

- Ja, og det er jo ikke personalet, som vi har mistro til. Det er på ledelses- og poltikerplan, hvor der måske ikke har været ressourcer nok, siger Helle Astrup.

Hun understreger dog, at hun ikke tror, at der gemmer sig sager, der er lige grumme som Rebild-sagen. En sag, som hun beklager dybt.

- Vi er forfærdelig kede af, at vi har været med til at ødelægge børnenes liv. Vi kan ikke skrue tiden tilbage, men vi skal gøre det bedre fremadrettet, siger hun og fortsætter:
- Vi vil sætte massivt ind i forhold til vores sagsbehandling og få nogen til at kigge på vores sager.

Politikerne i Rebild har endnu ikke besluttet sig for, hvilke konsekvenser sagen skal have.

- Så langt er vi slet ikke nået. Vi fik først rapporten i dag. Torsdag skal vi se på, hvad der videre skal ske. De første skridt er, at vi skal have lavet arbejdsgange, så det ikke gentager sig.

Undersøgelsen fra Ankestyrelsen dokumenterer blandt andet, at kommunen ikke reagerede korrekt på alvorlige underretninger og ikke foretog de nødvendige faglige undersøgelser.

Derudover har der gennem hele sagsforløbet manglet systematik, dokumentation og overordnet opfølgning, konkluderer redegørelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland