Scandinavian Star-kommission: Der er intet bevis for sabotage

Foto: TV2/Nord

En norsk kommission har undersøgt omstændighederne ved branden på færgen Scandinavian Star, og nu offentliggør de resultatet.

Der findes ikke beviser for, at branden på færgen Scandinavian Star skyldes sabotage. Sådan slår en norsk kommission, nedsat af Stortinget, fast. Det skriver det norske medie Netavisen.no. 

Branden fandt sted natten til den 7. april 1990, da færgen var på vej fra Oslo til Frederikshavn. Den opstod i en bunke sengetøj ved 02-tiden om natten. 159 mennesker omkom. 

Kommissionen konkluderer, at brandens katastrofale udviklingen, skyldtes en overophedning af skibets stålkonstruktion. Det har tidligere været hævdet, at branden blev påsat i et forsøg på forsikringssvindel. Denne teori maner kommisionen til jorden. Der er nemlig intet, der tyder på, at skibet var overforsikret. Tilbage i 2014, da politiet genoptog efterforskninge, fandt de heller ikke noget bevis på et muligt økonomisk motiv. 

TV2 Nord lavede i 2015 en dokumentar, hvor flere af passageren ombord fortæller om den skæbnesvangre nat. Se eller gense den lige her. 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord