Dalai Lama til Anja Lovén: Du er min helt

Frederikshavneren Anja Lovén er i disse dage i Indien for at besøge Dalai Lama. Det er den buddhistiske leder selv, der har inviteret frederikshavneren på besøg.

Det er de færreste, der bliver inviteret hjem til en af verdens største ledere, Dalai Lama. Ikke desto mindre kan Frederikshavneren Anja Lovén ny krydse det af på sin bucket liste.

Disse dage er hun nemlig i Indien, for at tale med Dalai Lama om sit arbejde med Nigerianske heksebørn.

- Jeg er meget beæret over at være blevet inviteret til hans hjem i Dharamsala for at tale om vores humanitære arbejde i Nigeria.

Sådan skrev Anja Lovén på sin Facebookside den 29. august lige inden afrejse.

quote Jeg er stadig meget følelsesladet og beæret over den personlige invitation fra en af de største ledere i verden.

Anja Lovén

For præcis en uge siden ankom frederikshavneren og sønnen så til New Delhi. Her tilbragte de fire dage, hvorefter turen gik til Dalai Lamas by, Dharamsala.

”Du er min helt”
Mandag den 4. september var dagen, hvor Anja Lovén skulle møde verdens mest kendte buddhist. En dag, som hun sent vil glemme.

- Jeg prøver at finde de rigtige ord til at beskrive mit møde med Dalai Lama. Men hvordan kan jeg overhovedet begynde at bruge ord. Ord er ikke nok. Jeg er stadig meget følelsesladet og beæret over den personlige invitation fra en af de største ledere i verden.

Det skriver Anja Lovén blandt andet på sin Facebookside, hvor hun også har vedhæftet en masse billeder af sit møde med den buddhistiske leder.

På Facebook opslaget skriver hun også, at hende og Dalai Lama talte om menneskeheden, religion, børnerettigheder, videnskab, udvikling, mangfoldighed, kærlighed, lighed, medfølelse, uddannelse, menneskerettigheder, tilgivelse, smerte, forståelse og meget mere.

- Han startede vores møde med en historie om en lille dreng. En lille dreng, der blev blind. De første ord drengen sagde, efter han blev blind, var " nu kan jeg ikke se min mor ", og så kiggede Dalai Lama på mig, tog mine hænder og sagde til mig: " du er min helt ".

Sådan forklarer Anja Lovén sit møde med Dalai Lama. Ifølge Anja Lovéns beretning virker det til, at mødet var en lige så stor oplevelse for Dalai Lama.

Anja Lovén og Heksebørnen

Anja Lovén blev verdenskendt i februar 2016, hvor hun delte et billede af et såkaldt heksebarn på Facebook.

Heksebørn er børn, der bliver beskyldt for at være hekse, og derfor bliver efterladt alene i Nigerias gader. I 2011 opsagde Anja Lovén sit job i Danmark for at tage sig af de efterladte heksebørn.

Det gjorde hun blandt andet ved at oprette nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp, der støtter hendes arbejde med heksebørn i Nigeria. Pengene går til et børnehjem, som hun også har sat i søen. Her installerer hun de heksebørn, hun finder på gaden.

 
 

Anja Lovén besøgte TV2 Nords studie i februar sidste år. Her var hun i Danmark for at holde foredrag om børnehjemmet, som hun driver sammen med sin mand.

Du kan se indslaget herunder. Artiklen fortsætter efter videoen

 

Mød Anja Lovén
Søndag 8. oktober har du muligheden for at komme med til et kæmpe velgørenhedsarrangement for Anja Lovén og DINNødhjælp! Her går alt overskudet til DINNødhjælp. Du kan se meget mere her.


Seneste nyt

fra Nordjylland