Se billederne: Sved og leg til holdspil styrker folkesundheden

Lørdag var der holdspildag i Aalborg, hvor Center for Holdspil og Sundhed sætter fokus på sundhedsmiraklerne ved holdspil.

Lørdag var der inviteret til holdspilsdag i multihallen i Nordkraft og på havnen i Aalborg, hvor deltagerne kunne blive klogere på og afprøve en række boldspil såsom Fodbold Fitness, MotionsFloorball og Håndboldfitness.

Bag arrangement står Center for Holdspil og Sundhed på Københavns Universitet, der mener, at motion og sport sammen med andre mennesker er stærkt sundhedsfremmende. 

- Via målrettet forskning og konkrete resultater har vi de senere år påvist, at idræt, boldspil og aktiviteter, som vi dyrker sammen med andre, har signifikante positive effekter på en lang række livsstilssygdomme, velvære, sundhed og indlæring, skriver Center for Holdspil og Sundhed i en pressemeddelelse.

Centret peger på, at forskningen har ført til implementering af fodbold som efterbehandling til mænd med prostatakræft, holdsport, der får skolebørn til at huske bedre og boldspil, der sænker risikoen for hjertekarsygdomme hos ældre mænd og blodtrykket hos både kvinder og mænd.

- Forskningen og resultaterne kan derfor være en af nøglerne til at holde pleje-, omsorgs-, behandlings- og sundhedsudgifter nede i en fremtid, hvor vi sidder mere stille, der bliver flere ældre, og det offentlige fortsat skal finde steder at effektivisere, fortsætter centret i pressemeddelelsen.

Holdspilsdagen vender tilbage igen i 2018.

 
 
Foto: Anne Mette Welling

Seneste nyt

fra Nordjylland