Nye tal viser positiv tendens: Se hvor hurtigt politiet kommer frem i din kommune

Rigspolitiet har tirsdag offentliggjort de seneste tal for, hvor hurtigt politiet når frem, når de kaldes ud på opgaver.

Politiets patruljer er generelt blevet hurtigere til at komme frem, når alarmen kommer ind og udrykningen med både lys og sirener bliver tændt. Det viser en opgørelse over responstider i alle de danske kommuner som Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen (V) har fået fra Justitsministeriet, der har fået tallene af Rigspolitiet.

I de ni nordjyske kommuner, der hører under Nordjyllands Politi er responstiden alle steder faldet. Undtagelsen er Frederikshavn Kommune hvor den gennemsnitlige responstid fra 2017 til 2018 er steget med 1:06 minutter.

I Jammerbugt Kommune, der  er blandt de kommuner, der i 2017 havde den allerlængste responstid har man i høj grad anledning til smil. Kommunen er nemlig den der fra 2017 til 2018 har oplevet det største fald i responstid. Hele 2:08 minutter hurtigere gik det nemlig sidste år, når patruljerne havde kurs mod en Jammerbugt-adresse end hvad tilfældet var i 2017.

Betjente hjemme fra grænsen

Preben Bang Henriksen er overbevist om at de positive tendenser blandt andet er bevis på at Forsvaret, Hjemmeværnet og de nyuddannede politikadetter har overtaget nogle af de bevogtnings- og kontrolopgaver som i 2017 gav politiet svære mandskabsproblemer og afspadseringspukler.

- Militær, hjemmeværn og ordningen med de nye kadetter har gjort deres virkning, udtaler Preben Bang Henriksen, der ikke overraskende er glad for at udviklingen med faldende responstider er faldende - for andet år i træk.

- Det er jeg rigtig godt tilfreds med, for hurtig udrykning er basis for trygheden i samfundet. Ikke mindst i de tyndere befolkede områder, siger Preben Bang Henriksen.

 

Hvor hurtigt er politiet fremme i din kommune.

I tabellen herunder kan du se hvor lang tid, der i 2018 gik i gennemsnit når politiet rykkede ud. Læsø Kommune er undtaget fra oversigten fordi der i 2016 og 2017 ikke var udrykninger til øen. I 2018 var der en udrykning til Læsø.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland