Se video: Oceanarium har fået endnu en sælunge

00:39

Foto: Heike Werner

1 af 2

En lille sælunge mere er i nat kommet til verden ved Nordsøen Oceanarium.

Så er der 2 små sælunger i sælariet ved Nordsøen Oceanarium. I torsdag kom en lille hansæl til verdenen, og i nat var det den 31 år gamle "Nr. 16" der fødte sin unge nr. 13.

Som man kan se på filmen og billederne så "kysser" unge og mor rigtig meget. Det er det en helt speciel forklaring på, lyder det fra det nordjyske oceanarium i Hirtshals.

- Straks efter fødslen, som foregår på land, oplever man mor og unge give hinanden "det første kys". Hos sæler foregår "kysset" ved at mor og unge vender front mod hinanden og presser snuderne mod hinanden. Grunden til dette "kys" er, at moderen skal lære ungens lugt at kende, det er lugten hun vil kunne genkende ungen på i resten af dieperioden.

- Dette er specielt vigtigt i naturen, hvor der kan være hundredevis af unger på samme sted, og det kan være lidt af en udfordring for moderen at finde sin egen unge i mængden. Først lytter hun efter ungens kald, og til sidst er det lugten, der bekræfter moderen i, at hun har fundet netop hendes unge, siger marketingschef Sylvia Berglund.

Hos Nordsøen Oceanarium tror man på, at der er yderligere 2 sæler der er drægtige, så flere sælunger kan være på vej i det nordjyske.

Flere nyheder fra TV2 Nord