Serritslev-forældre fastholder deres uskyld

Beviserne i Serritslev-sagen er for tynde til at dømme forældrepar, siger forsvarere.

Politiet var alt for lang tid om at afhøre børnene i sagen til, at deres vidneudsagn mod forældrene kan tages for gode varer i retten. Og forældre har haft så berettiget en forventning om, at de sociale myndigheder ville agere sikkerhedsnet for familiens trivsel, at forældrene ikke bør dømmes for den vanrøgt af børnene, når de sociale myndigheder beviseligt har svigtet ved ikke at gribe ind i tide.
 
Det er nogle af argumenterne fra forsvarerne, da de torsdag havde procedure i appelsagen for forældreparret, den 42-årige Harry Arntof Larsen og den 37-årige Tina Eva Jensen, i Vestre
Landsret i Aalborg.
 
Forsvareren for moren vil have hende helt frikendt. Faren har også anket dommen til frifindelse. Men i sin procedure medgav hans forsvarer, at der foreligger beviser for et par tilfælde af lettere vold mod børnene fra hans side.
 
Forældreparret blev i juni i byretten dømt for at have begået eller medvirket til vanrøgt, rå vold, frihedsberøvelse og seksuelle overgreb. Faren fik forvaring på ubestemt tid. Moren blev idømt fire års fængsel hovedsageligt for at have tolereret farens overgreb.
 
Først tre måneder efter, at storesøsteren på nu 22-år i februar 2010 anmeldte sin far til politiet for seksuelle overgreb, blev hun afhørt af politiet. Og de andre ni børn blev først afhørt i månederne derefter frem til november, efter at børnene var tvangsanbragt.
 
Farens forsvarer, Anne Mette Ovesen, ankede også over, at både pædagoger og psykologer inden afhøringerne havde været inde over børnene, ligesom børnene selv havde haft rig lejlighed til at snakke sammen om sagen.
 
Begge forsvarere brugte meget tid på at anfægte især storesøsterens troværdighed, og at forsvarerne ikke har haft mulighed for at afhøre storesøsteren, hvis anklager om sexmisbrug kun er fremlagt i sagen via politirapporter.
 
Der falder dom i sagen i næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland