Serritslevforældre lånte penge i datterens navn

Når Serritslevsagen slutter i retten tirsdag aften, så er det måske ikke den sidste retssag i sagen. Mandag kom det frem, at forældrene har misbrugt den ældste datters navn til at optage lån, så pigen, der i dag er 21 år, er blevet optaget i RKI registeret.

Bistandsadvokaten for den nu 21-årige kvinde har endnu ikke fuldt overblik over, hvor meget forældrene har lånt i hendes navn eller tvunget hende til at låne.

- Det er ikke alt, der er kommet frem endnu. Der er også noget gæld til skattevæsenet, og det har de ikke været i stand til at sende til mig. Mit umiddelbare skøn ligger er et sted imellem 150.000 og 200.000 kroner, siger bistandsadvokat Mona Meelberg til TV2/NORD.

Misbrugets af kvindens navn kom først til politiets kendskab sent i forløbet, da de forskellige långivere begyndte at rykke for manglende afdrag på lånene. Derfor valgte anklageren ikke at tage det med i det omfattende anklageskrift.

- Det er sådan, at når man tager stilling til så stor en sag som den her, så vil der altid være nogen ting, som man ikke tager med, fordi man ikke kan blive ved. Sagen har fyldt rigeligt i forvejen, og der har jeg så skønnet, at det ikke var forhold, som var væsentlige for vurderingen af sagen her, så derfor har jeg ikke taget det med, siger vicestatsanklager Michael Møller Hansen til TV2/NORD.

Selv om det ikke er en del af anklageskriftet, valgte pigens bistandsadvokat alligevel at nævne det i retten i dag, for at få rettens ord for at det forhold skal afklares i en efterfølgende retssag. For enkelte af kreditorerne er det nemlig nok.

- Jeg har talt med nogle af dem, som påstår, at hun skylder dem penge, og nogle af dem er tilfredse med, hvis det bliver nævnt i retten at det henvises til civilt søgsmål. Så regner jeg med, at de vil eftergive hende de beløb, hun skylder, siger bistandsadvokat Mona Meelberg til TV2/NORD.

Hvis ikke alle kreditorerne vælger at eftergive gælden, bliver der efterfølgende en retssag, hvor datteren vil forsøge at få gælden overdraget til forældrene.


Seneste nyt

fra Nordjylland