Sigtelse droppet i chikanesag fra Mariager

En af de demonstrationer der blev lavet til støtte for familien. Foto: Foto: TV2Nord

En sag om chikane mod et lesbisk par rasede i oktober 2014 i Mariager. En mand blev sigtet for chikanen, men alle sigtelser er nu droppet.

I oktober 2014 stod en lesbisk kvinde frem og fortalte, hvordan hun og hendes familie blev chikaneret. De fik ifølge kvinden, Tulle Krøyer, kastet skrald og hundelorte ind i haven og modtog trusselsbreve i deres børns børnehave. 

Der var efterfølgende regnbue-demonstrationer og fakkeloptog til støtte for parret, men de endte med at fraflytte kommunen. En mand blev kort efter sigtet i sagen. Siden sigtelsen har Tulle Krøyers troværdighed været til diskussion i mange medier. 

I dag har statsadvokaten i Viborg valgt, at der ikke skal rejses tiltale i sagen. Statsadvokaten kritiserer desuden, at sagen i perioder har ligget helt stille. 

Advokaturchef Birte Wirnfeldt fra Nordjyllands Politi er enig i, at der har været perioder under efterforskningen af sagen, hvor det kunne været gået hurtigere. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om en sag af en helt speciel karakter.

- Og det har derfor været nødvendigt for os at foretage en omfattende efterforskning, siger advokaturchef Birte Wirnfeldt.

Denne omfattende efterforskning indebar blandt andet, at politiet foretog tekniske undersøgelser, ligesom der også var undersøgelser af, hvorvidt der forelå et særligt strafskærpende motiv med baggrund i blandt andet andres seksuelle orientering eller lignende.

Flere nyheder fra TV2 Nord