Skagen Festival er skudt i gang på toppen

En af Danmarks ældste festivaler, Skagen Festival. Det er 48. gang, og med store musiknavne på plakaten og udsigt til flot sommervejr, forventer arrangørerne et stort rykind.

Hjørring-bandet McGuinness spiller på Havnescenen i Skagen. Årets Skagen Festival er skudt i gang, og i løbet af de næste fire dage skal der spilles omkring 60 koncerter.

Hvad er det, der er så godt ved Skagen Festival? Det er en af de mange deltagere, Kim Pedersen, slet ikke i tvivl om:

- Det er en skøn fest. Og så det er jo et voksent publikum, der er her, og der er god musik, siger han.

Den første musikfestival i Skagen blev afholdt i 1971. Det var under navnet Skagen Visefestival, og det er i dag stadig folkemusikken, der indtager scenerne i Skagen.

- Vi håber, årets udgave bliver kanongod, og det er vi sikre på, den bliver, fordi det kører rigtig godt. Og vi har jo det fine vejr uden for. Det skal bare ikke blive for varmt, fordi så kan vi ikke få folk ind og høre musikken, siger Lis Jensen, der er formand for Skagen Festival. 

Der er omkring 650 frivillige, der giver en hånd med for at få alt til at spille på festivalen.

- Vi har skiftet lidt ud i år, men ellers er det stort set det samme hold, der har kørt heroppe i de sidste 12-15 år. Så det er rutinerede folk, vi har med, fortæller Jan Christiansen, der er frivillig leder for lys og lyd ved Skagen Festival.

Blandt hovednavnene på årets festival er Anne Linnet, Lis Sørensen, det nordjyske band Jonah Blacksmith og Tina Dichow, som spiller for tredje gang på Skagen Festival.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland